Vaben 38 og 42
Er du ejer af et våben af denne type er vi meget intereseret i at du udfylder denne formular med Cal. Nr. evt billede.  Tryk her
Tilbage
Shultz & Larsen Prototyper ?  
International Rifle Club
No. 1396
No. 1391
S&L No. 1391 og 1396. Mærket: Systen Schultz & Larsen, samt No. Begge med Mod. 38 magasin, samt “rulleteret” på overside af låsestolen, som på senere Mod.   No. 1391, cal. 6,5x55, med let svunget ladehåndtag, med masiv kugle. og en noget speciel sikring. Piben mærket S&L på oversiden. Udløser til ladehåndtag: Næsten som på senere Mod. med filede riller. Mont. med et lille diopter bagerst på låse.   No. 1396, cal. 8x57JS med lige ladehåndtag og masiv kugle. Sikring som Mod. M38 og 42. Mont. med en ikke tidliger set, ikke masiv kolbekappe, mærket S&L. Piben mærket: Geværfabrikken Otterup, på oversiden. Udløser til ladehåndtag: Med en ruleteret, måske krydsfilet rund knap. Mont. med ladehåndtag No. 496   Ingen kender til disse våben, men da No. er mellem Mod. 42 og M54J, kan det tænkes, at det måske er forløber/prototyper for Mod. M54J ?????
Historien bag 7-løben er som følger: Min onkel, som hed Henning Hansen, kaldet "Bryggeren", arbejdede på fabrikken i Otterup fra ca. 1935 tit en gang midt i 40-ne. Det var i den periode, han fik ideen om at producere en "Gåsebøsse", som kunne nå gæssene, når de gik på for lavt vand til, at han kunne komme på skudhold af dem fra sin skydepram. Den blev imidlertid for dyr at sætte i serieproduktion, da låsen skulle hånddrejes og løbene loddes af en specialist for at opnå en ensartet spredning. Derfor blev der kun lavet denne ene riffel på Schultz Larsens fabrik som på daværende tidspunkt hed Otterup Geværfabrik (Fortalt af en ukendt forfatter)
En 7 løbet Otterup !!
 da geværet var på et kort besøg.